ANNONS

Agnes, 17, spårlöst försvunnen – sågs i Sollentuna

Agnes sågs senast i Sollentuna. Även Solna, Tensta eller Husby är intressant enligt polis.
Agnes sågs senast i Sollentuna. Även Solna, Tensta eller Husby är intressant enligt polis.
Polisen i Dalarna har gått ut med en efterlysning på Agnes, 17, som senast fångades på en övervakningskamera i Sollentuna för två veckor sedan. Polisen vädjar om tips, men åklagaren har bestämt att inte starta en förundersökning.
– I nuläget tyder inget på brott, säger åklagaren Eva Wintzell.
ANNONS

17-åriga Agnes försvann från Mora natten till den 26 janari. Samma dag fångades hon på en övervakningskamera i ett köpcentrum i Sollentuna – sedan dess har hon varit spårlöst försvunnen.

Polisen i Dalarna har sedan en tid gått ut med en efterlysning på Facebook för att få in tips om var hon kan befinna sig.

Inte försvunnit frivilligt

Där skriver de att det finns uppgifter om att hon kan befinna sig i Stockholmsområdet.

Enligt Aftonbladets uppgifter finns det ingen anledning att tro att hon försvunnit frivilligt. Polisen utredde inledningsvis fallet som en försvunnen person – nu har man höjt insatsen.

– Det har upprättats en anmälan om människorov och den är överlämnad till åklagarmyndigheten, säger Marcus Peter, polis i Dalarna, till tidningen.

Åklagare Eva Wintzell, vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, har däremot beslutat att inte inleda förundersökning i ärendet.

– Eftersom det som i nuläget framkommit i utredningen kring hennes försvinnande inte tyder på att brott förövats inleds inte en förundersökning, säger hon i ett pressmeddelande.

Inlägget delat 11 000 gånger

Polisens inlägg har delats över 11 000 gånger och andra polisenheter i Stockholm berättar att de förmedlat informationen vidare till frivilligorganisationer och fältare i Stockholm. Men utan resultat. Övervakningsfilmen där hon fångas på bild i Sollentuna är den starkaste indikationen på att hon befinner sig i Stockholmsområdet.

Men utöver det ska det finnas en något förhöjd sannolikhet att hon kan befinna sig i Solna, Tensta eller i Husby. Men det kan inte heller uteslutas att hon befinner sig utomlands. Mitt i har fått godkännande av föräldrarna att publicera bild och signalement.

ANNONS

Det här är signalementen som polisen gått ut med: 

  • Smal kroppsbyggnad.
  • Ca 155 cm lång.
  • Mörkblont hår med ljusa slingor.
  • Bar en blå eller lila jacka med pälskrage.

Polisens Facebook-inlägg:

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.