Se film från guldrånet i Hallunda – nu vädjar polisen om hjälp

Här är bilen rånarna använde för att ta sig in i gallerian. Nu vädjar polisen till allmänheten för hjälp.
Här är bilen rånarna använde för att ta sig in i gallerian. Nu vädjar polisen till allmänheten för hjälp.
Polisen söker fortfarande efter gärningsmännen som rånade en guldbutik i Hallunda centrum i mars. Filmen här ovan visar hur de beväpnade personerna tar sig in i gallerian med bil, krossar entrédörrarna och genomför rånet.

Den 9 mars skakades Hallunda centrum av ett guldrån. Gärningsmännen använde ett tillvägagångssätt som även tillämpats vid andra rån i gallerian; att köra in med en stulen bil. Ingen människa skadades vid rånet men många chockades av händelsen. De maskerade rånarna var beväpnade med skjutvapen och lämnade centrum till fots för att sedan försvinna i en flyktbil som hittades i Norsborg av polisen samma dag.

Mitt ihar tagit del av övervakningsfilmer från rånet (se ovan) som visar hur gärningsmännen kör sönder skjutdörrarna in i centrum. Rånarna krossar sedan entréfönstret till den låsta guldbutiken.

Fyra gärningsmän figurerar i filmen där tre av dem går in i butiken, en av dem med pistol och en annan med en kofot. Den fjärde gärningsmannen vaktar utanför butiken med ett tungt vapen som polisen bedömer liknar en så kallad Kalasjnikov. Under rånet riktades vapnet flera gånger mot personer som befann sig i gallerian och i ett personalutrymme avfyrades skott. Polisens teori är att skotten avfyrades för att hota personalen till att öppna de låsta kassaskåpen – något personalen vägrade att göra.

I själva butiken slogs montrarna sönder och guldsmycken stals.

– De fick med sig flera väskor och sedan sprang de ned mot gympasalen. Då skrek jag till guldbutiken att de skulle gå ut därifrån, de var chockade, berättade ett vittne på plats för Mitt i.

När de fyra rånarna flydde ut ur gallerian lämnades den röda bilen kvar och rånarna mötte upp en svart BMW där en förare ska ha väntat på dem. Bilen hittades sedan på Kärsbyvägen.

Polisen har inte gripit någon för rånet och uppmanar vittnen eller andra personer som har information eller tips att höra av sig till 114 14. Man söker speciellt efter personer som kan ha gjort iakttagelser vid Kärsbyvägen, där bilen dumpades.