Polisen om våldtäktsförsök: ”Ligger i högen”

Polisen har ännu inte lagt ned utredningen, men en lösning är långt borta.
Polisen har ännu inte lagt ned utredningen, men en lösning är långt borta.
Den 8 november blev en kvinna överfallen av man i Hässelby villastad. Men det finns ingen misstänkt för våldtäktsförsöket.
– Rent spontant ser jag inte att vi kan komma någonstans, säger Anders Hägglund.

Det var på kvällen den 8 november som polisen larmades till ett skogsparti nära Lupinvägen i Hässelby villastad. En man skulle ha kommit upp bakifrån och tagit tag i en kvinna på gångstigen.

– Någon slet tag i henne och drog ner henne på marken, säger förundersökningsledaren Anders Hägglund.

Kvinnan lyckades slita sig loss. Flera hundpatruller och en polishelikopter sökte efter mannen, men polisen hittade honom inte. Det finns fortfarande ingen misstänkt gärningsman.

Under utredningen har polisen tittat på övervakningsfilmer.

– Det har inte lett någonstans, säger Anders Hägglund.

Utredningen är ännu inte nedlagd.

– Den ligger i högen att gå igenom för att se om det finns något vi kan göra, men rent spontant ser jag inte att vi kan komma någonstans, säger Anders Hägglund.

Nytt våldtäktsförsök i måndags

Det här är inte det enda våldtäktsförsöket i västerort som anmäldes i november. En kvinna utsattes för ett våldtäktsförsök på en gångväg mellan Hjulsta och Spånga strax efter klockan 18 förra måndagen.

– En man höll för hennes mun och tog på henne med andra handen. Men hon lyckades få bort handen för munnen och skrika så att han avbröt, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Polisen sökte efter mannen i området utan resultat. Uppgifterna om gärningsmannen är knapphändiga.

– Får vi inte in vittnesuppgifter är det svårt att gå vidare, säger Sven-Erik Olsson.

Även här hoppas polisen på analyssvar.

– Vi har tagit kläder från kvinnan i beslag och försöker spåra någon med tekniska spår. Men det är svårt att hitta spår när något har skett utomhus, säger förundersökningsledaren Anders Hägglund.