ANNONS

Söderortsbor häktade för grovt vapenbrott

Polisen slog till mot vapenverkstaden i fredags.
Polisen slog till mot vapenverkstaden i fredags.
Polisen slog i fredags till mot en lägenhet i Rissne i Sundbyberg och hittade flera vapen och stora mängder narkotika. En kvinna från Bandhagen och en man från Enskede har häktats för synnerligen grovt vapenbrott.
ANNONS

En stor polisstyrka slog i fredags till mot en lägenhet i Rissne. Där hittades flera vapen och även utrustning för att modifiera och framställa skarpa vapen. Polisen hittade också en större mängd narkotika.

– En del i arbetet mot grov kriminalitet är att få bort både vapen och narkotika och störa ut verksamheten innan det skjuts. I det här ärendet har vi arbetat en längre tid, säger Stephan Kiernan, som leder arbetet inom Team2022 vilka arbetar mot den grova organiserade brottsligheten hos polisen i Stockholm Nord.

Fem personer greps i samband med insatsen och anhölls under helgen misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott samt grovt narkotikabrott.

Två av personerna släpptes under tisdagen men är fortfarande misstänkta för brott. Tre personer har häktats, bland dem dem en 38-årig kvinna från Bandhagen och en 23-årig man från Enskede, misstänkta för synnerligen grovt vapenbrott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Bandhagen Årsta Högdalen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.