Polisen varnar för inbrott i helgen

Polisen uppmanar tilll vaksamhet och grannsamverkan för att förhindra inbrott under de stundande helgerna.
Polisen uppmanar tilll vaksamhet och grannsamverkan för att förhindra inbrott under de stundande helgerna.

Under de senaste tio dagarna har 54 inbrott och inbrottsförsök begåtts i city och på Lidingö. Sju av inbrotten ägde rum på Lidingö. Nu skickar polisen ut en varning och en uppmaning till alla invånare inför julhelgerna att se över sina lås och dörrar.

– Vi har haft ganska många inbrott den senaste tiden där låsslunga och dyrk använts när det gjorts flera inbrott samtidigt i trapphus. Cirka hälften av de misstänkta inbrotten skedde med låsslunga och ibland i kombination med dyrk. Låskåpa kan försvåra för tjuvarna, men då skall den också fällas ned då man lämnar bostaden och låser överlåset. Vilket man alltid skall göra då man lämnar bostaden, säger Peter Enell vid Citypolisen.

Nu i juletid när många åker bort till släkt och vänner är det också viktigt att grannar samarbetar, menar Peter Enell.

– Det är viktigt att man skapar kontakt med sina grannar och att alla hjälps åt att vara vaksamma på ljud från trapphuset. En timer som slår på en radio på låg volym kan också vara brakan också vara bra, säger Peter Enell.

Enligt Peter Enell har två ligor har gripits den senaste tiden och 5 personer sitter häktade. En stor mängd gods har anträffades vid husrannsakan och en stor del av godset kan härledas till inbrott bland annat i city.