ANNONS

Polisen varnar: Inbrottstjuvar lånar stegar

stege hus
Tjuvarna lär sig snabbt att bli trygga i nya områden, enligt Solnapolisen.
Lämnar du stegen framme efter att du plockat äpplen eller fixat med huset?
– Bjud inte på det, säger polisen.
Fallen där inbrottstjuvar "lånat" stegen ökar.
ANNONS

Polisen varnar villaägare i hela polisområde Stockholm nord, där Solna och Sundbyberg ingår, för att lämna stegen på tomten. Inbrottsjuvarna använder stegen för att ta sig upp på övervåningen. Sedan lyfter de bort hela fönsterkasetten eller bryter upp fönstret med en kofot eller liknande.

 – Det har varit en ökning av det här den senaste tiden. Och det gäller flera kommuner, ja hela Stockholm nord, säger tillförordnad kommunpolis i Danderyd.

Än så länge har inga inbrott med hjälp av stegar anmälts i Solna och Sundbyberg, men polisen uppmanar ändå till att vara extra vaksam på personer som inte ser ut att höra hemma i området.

– Vi har varit förskonade hittills. Men tjuvarna lär sig snabbt att bli trygga i nya områden. Man gör klokt i att införskaffa en kätting att låsa fast sin stege med, säger Joachim Lindell, på Solnapolisen.

Även Nationella operativa avdelningen, NOA, har gått ut med en varning om att grupper av kriminella ligor nu kommer in utomlands i från, vilka ofta begår stöldbrott, menar Joachim Lindell.

– De gillar den mörka tiden. Så att  vara förberedd och kunna kapa tjuvens möjligheter att begå brott är alltid viktigt, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.