ANNONS

Polisen varnar för Pokémonspel

Personer har uppfört sig märkligt i Haninge på senaste tiden. Det rör sig om det nya Pokémonspelet som polisen både varnar och informerar om.
ANNONS

Polisen i Haninge har på senaste tiden fått samtal om personer som setts röra sig märkligt. Yrkeskåren har själva mött dem i Haninge och Nynäshamn.

”De går själva eller i klungor och med zombieliknande tendenser stirrar de ner i mobilen samtidigt som de irrande letar runt i omgivningarna”, skriver polisen på sin Facebooksida.

Vad det rör sig om är ett nytt spel i mobiltelefonerna som heter Pokémon Go och som går ut på att spelarna, med hjälp av mobilens gps, letar upp så kallade Pokémon utomhus. Något som polisen inte verkar ha något emot i sig – och tillägger att det ser roligt ut – men de vill ändå påpeka att verkligheten inte försvinner när man spelar och att det kan uppstå faror i en trafiksituation.

”Trafikregler är fortfarande en realitet som måste följas och då framför allt för att inga trafikolyckor skall uppstå och att någon kanske blir skadad. Vi vill inte att det händer. Personer har exempelvis tvärstannat med bilen längst en väg för att fånga en Pokémon”, skriver polisen.

Vidare uppmanar polisen spelarna att respektera allmänheten och påminner om att det inte är tillåtet att gå in på andras tomt eller företags inhägnader.

– Då kan man göra sig skyldig till brott som hemfridsbrott eller olaga intrång. Många kan också bli oroliga när de möter eller ser människor som uppför sig lite konstigt. Det kan alltså vara bra att kanske förklara vad man gör.

Polisen tror att detta bara är början vad gäller dessa typer av spel och att det kommer att bli en hype kring dem. Rådet polisen ger är att ha kul men att använda sunt förnuft.

Så sent som i går kväll vid 21- tiden fick polisen rycka ut till Kärrtorps IP på grund av en Pokémonspelare. En anmälare uppger: ”En man sprang runt i området och såg ut att vara beväpnad”, skriver Aftonbladet.

Nu återstår att se om det blir en hype kring detta.

ANNONS

Läs också: Verkade vara beväpnad- spelade Pokémon

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.