Polisen varnar för nya knep

Stefan Dahlgren, kommunpolis i Täby.
Stefan Dahlgren, kommunpolis i Täby.
Norrortspolisen har fått in flera tips om att saker placeras vid bildäck. Ett nytt knep för att se om bilen har använts.
– Det är troligt att någon vill se om det rör sig vid villan, säger Stefan Dahlgren på Täbypolisen.

Tips om nytt knep har kommit in till polisen. Nu går polisen ut med en varning att hålla ögonen öppna i sitt närområde. Någon har lagt saker vid bildäcken på bilar som stått parkerade vid villauppfarter. Ett knep för att se om bilen har flyttats eller inte.

– Sådana här varianter kommer lite med jämna mellanrum. Just i Åkersberga var det ett par adresser som hade hittat saker vid bilen. Då gick vi ut med en varning om att vara extra vaksam, säger Stefan Dahlgren som är kommunpolis i Täby.

Stor ökning av villainbrott

Det är på polisens Facebooksida för kommunerna i Södra Roslagen (Täby, Danderyd, Vallentuna, Åkersberga och Vaxholm) varningstexten skrevs. Polisen uppmanar även medborgarna att fråga folk de inte känner igen i området om vad de gör där.

– I de här fallen tror jag inte att de är intresserade av bilarna eller bildelar. På ena adressen i Åkersberga lades pinnen bakom en Volvo och man tar inga bildelar från det märket. Det är mer troligt att de vill se om någon rör sig vid villan, säger Stefan Dahlgren.