Polisen varnar: Fräcka mobilstölder

Tjuvarnas nya offer: Kvinnor som talar i sin mobil. De senaste dagarna har flera drabbats i Järfälla.

Lokalpolisen varnar för att tjuvar som verkar ha riktat in sig på kvinnor som pratar i sin telefon. Under samma kväll har tre liknande stölder anmälts.

– Det kan finnas en anledning till att uppmana folk att vara försiktiga när de använder sin telefon, säger Albin Näverberg vid Järfällapolisen.

I onsdags bestals två kvinnor med kort mellanrum. Klockan 17.35 befann sig en kvinna på parkeringen på Tornérplatsen i centrala Jakobsberg när en man sprang ikapp henne bakifrån, ryckte till sig hennes telefon och sprang därifrån.

En kort stund senare, klockan 18.24, ska en kvinna ha promenerat på Nettovägen i Veddesta och pratat i sin telefon. En person ska då ha kommit ikapp henne, ryckt telefonen ur handen på henne och sprungit iväg i en bil och kört iväg.

Kvinnan tog själv upp jakten

– Damen i fråga körde efter och när bilen framför stannade försvann tre personer till skogs, säger Albin Näverberg.

När polisen kom till platsen försökte de spåra upp de misstänkta, men utan reslutat.

– Däremot ägdes bilen av en person med väldigt många obetalda böter, så den togs i beslag, säger Albin Näverberg.

Natten mellan onsdag och torsdag, strax efter midnatt, inträffade en tredje liknande stöld. En kvinna befann sig vid busshållplatsen vid Jakobsbergs sjukhus och hade sin uppmärksamhet riktad mot telefonen när en man rusade förbi och ryckte telefonen ifrån henne. personen ska sedan har försvunnit i en skogsdunge i riktning mot Jakobsbergs centrum.

Alla tre händelserna rubriceras som stöld.