Polisen behöver vittnen från knivdåd i Fittja

Tunnelbane station Fittja
Misshandeln ska ha skett nära t-banan.
Polisen efterlyser vittnen efter knivdådet i Fittja i måndags kväll. Många ska ha rört sig i centrum vid tidpunkten.

Flera personer ska ha varit delaktiga i misshandeln som rubriceras som dråpförsök enligt uppgifter på Botkyrkapolisens Facebooksida. Enligt polisen ska den misshandlade mannen ha blivit svårt skadad. Botkyrkapolisen skriver på sidan att de har uppgifter om att många personer fanns kring centrum vid tidpunkten och att flera personer kan ha sett saker.
– Vi är tacksamma för tips från allmänheten då vi vet att många har bevittnat händelsen, säger Kahan Ahlbäck på polisen till Lokaltidningen Mitt i.

På torsdagen var ännu ingen gripen för misshandeln som flera personer ska ha varit delaktiga i. På sin Facebooksida kallar polisen dådet för fegt och skriver att det varit oprovocerat.

– Det finns information om att många personer har sett händelsen men det är ytterst svårt att få någon att tala med oss, säger Kahan Ahlbäck till Lokaltidningen Mitt i.

Polisen fick larm kvart över sex på måndagskvällen om att mannnen påträffats liggande utanför en livsmedelsaffär i Fittja. Mannen hade då sticksår i benet men hade också blivit sparkad.

– Men misshandeln ska ha skett en bit därifrån, bakom t-baneentrén och han hade förflyttat sig en bit efter det, säger Sven-Erik Olsson på polisens länskommunikationscentral.

Polisen skriver att det går bra att mejla på tips.botkyrka@polisen.se eller ringa via polisens växelnummer som är 114 14.