Polisen söker vittnen efter överfallet i Vinsta

Överfall i vinsta
Händelsen ska ha skett utomhus i Vinstaområdet.
Under gårdagen överfölls en kvinna i 50-årsåldern av två män när hon var ute och gick med sin hund. Händelsen rubriceras som ett våldtäktsförsök. Nu söker polisen efter personer som kan ha sett något som kan hjälpa utredningen.

Vid lunchtid under måndagen överfölls en kvinna i 50-årsåldern som var ute och gick med en liten hund. Kvinnan överfölls av vad polisen beskriver som två vuxna män i kavaj. Händelsen ska ha inträffat vid Viltorpsbacken i Vinstaområdet.

– Vi går ut med dessa uppgifter för att kunna gå vidare i utredningen. Om någon har sett eller hört något som kan hjälpa oss tar vi tacksamt emot tips, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen i region Stockholm.

Söker cyklist och äldre par

Ingen är gripen i samband med överfallet men polisen går nu ut med beskrivningar på personer som ska ha varit i området vid lunchtid under måndagen och kan hjälpa utredningen. Det handlar om en kille i träningskläder som ska ha cyklat på en sportcykel och ett äldre par som ska ha befunnit sig i området.

– Dessa personer är självklart inte misstänkta för något brott, utan vi vill komma i kontakt med dem för eventuella vittnesuppgifter. Sen söker vi också andra personer som kan ha information som kan hjälpa oss, säger Carina Skagerlind.

Händelsen rubriceras som ett våltäktsförsök. Enligt polisen ska kvinnan vara fysiskt oskadd efter händelsen.

Utredning forsätter

Polisen genomförde en teknisk undersökning av brottsplatsen under gårdagen och förundersökningen fortsätter under tisdagen.

– Det vi gör nu är att titta igenom allt material från övervakningskamerorna från tunnelbanan och söker vittnen som kan ha sett något. De uppgifterna vi har om de misstänkta gärningsmännen är ganska knapphändiga, säger Catarina Skagerlind.