ANNONS

Polisens oro besannades – fyra inbrott i helgen

Jan Berlin säger att de behöver allmänhetens hjälp.
Jan Berlin säger att de behöver allmänhetens hjälp.
Polisen varnade för att inbrotten ökar under höstlovet. Och det har redan blivit en dyster start – tre inbrott och ett försök bara i helgen.
– Det sticker ut om man jämför med den senaste tiden i Täby, säger kommunpolis Jan Berlin.
ANNONS

Polisen gick i förra veckan ut och varnade invånarna i Täby och omkringliggande kommuner att inbrotten ökar under höstlovet. Och det fanns uppenbarligen fog för varningen.

I helgen har det skett tre inbrott och ett inbrottsförsök i Täby.

– De senaste månaderna har det inte varit några inbrott alls nästan i Täby. Så det här sticker ut, säger kommunpolis Jan Berlin.

Inbrott på flera adresser i Täby

Rent statistiskt går inbrotten upp under den här veckan. Familjer är bortresta och tjuvarna drar fördel av det tidigare mörkret. Inbrotten i helgen skedde i Hägernäs, Ensta och Viggbyholm. Ingen har gripits i samband med inbrotten, utan polisen fick anmälningarna i efterhand.

– Vi är väldigt måna om allmänhetens hjälp, ser man någonting ska man ringa oss. Bara då kan vi gripa någon på bar gärning, säger Jan Berlin.

Polisen kommer, som Mitt i berättat, göra en insats under veckan men Jan Berlin poängterar återigen vikten av att använda sig av lampor på timer, meddela grannar att man åker iväg och skotta undan eventuell snö från uppfarten.

ANNONS