ANNONS

Under polisens fuktdrabbade garage – en mindre sjö

Vattnet står halvmeterdjupt under polisens garage i Vällingby.
Vattnet står halvmeterdjupt under polisens garage i Vällingby.
Polisen har stora problem med fukt i sitt garage i Vällingby. En av förklaringarna kan vara det som döljer sig under golvet: en väldig kammare fylld med halvmeterhögt vatten.
– Det är helt galet. Garaget har ingen ventilation, ingen värme - och så den enorma fukten, säger huvudskyddsombudet Jörgen Backström.
ANNONS

Det är påfallande rått och kallt i garaget under polishuset på Pajalagatan i Vällingby centrum när Mitt i kommer på besök. Ventilationen står stilla, det finns ingen värme och så vattnet – överallt är det vatten.

 Kollegerna lider mesta av att det är så fuktigt, all utrustning blir genomsur. Vi har två stora fläktar, men de är så gamla att man inte vågar köra igång dem. Så vi har ingen värme här inne, och ingenting torkar ut. 

Vällingbypolisens huvudskyddsombud Jörgen Backström är bekymrad över fukten i garaget. Foto: Anders Göransson

Men varför är det så fuktigt? En bidragande orsak kan vara det som döljer sig under garagegolvet. För när man öppnare en lycka i golvet och tittar ner finner man en vidsträckt kammare – en snarare bassäng – fylld med halvmeterhögt vatten.

Under en golvlucka står vattnet halvmeterhögt. Foto: Anders Göransson

Det handlar om hundratals, kanske tusentals kubikmeter vatten.

– Det gör inte precis att fukten minskar i garaget. Man undrar ju var allt vatten kommer ifrån, och hur det påverkar väggar och sådant, säger Jörgen Backström, något förbryllad.

ANNONS

Men det mest akuta problemet är att vatten även tränger in i rummet där elskåpet finns, vilket kan vara direkt livsfarligt. Jörgen Bäckström har varit i kontakt med huvudskyddsombudet på polisen Stockholm nord och diskuterat ett eventuell skyddsstopp för rummet, men arbetsgivaren har fått en tid på sig att åtgärda problemet.

I elrummet är golvet täckt av vatten. Foto: Anders Göransson

Kommissarie Håkan Thor på Vällingbypolisen säger att man har varit i kontakt med värden och väntar på besked om hur de ska ordna ventilationsproblemen. Vattnet under garagegolvet tycker han är fastighetsägarens problem snarare än polisens.

Mitt i har sökt den berörda fastighetsägaren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.