ANNONS

Polisens teori: Gängbråk bakom nattens dåd

Flera polispatruller kallades ut och även regionala insatsstyrkan var på plats i Åkersberga.
Gängrivalitet kan ligga bakom gårdagskvällens dåd i centrala Åkersberga.
Flera personer larmade på onsdagskvällen polisen om skottlossning i Åkersberga centrum. En person hittades där allvarligt knivskuren och två andra skadade. 
Polisen tror att det kan finnas en koppling till gängrivalitet och den skottlossning som var i Smedby för endast tio dagar sedan.
ANNONS

Flera Åkersbergabor larmade i går kväll vid 21.30-tiden polisen om att de hört skottlossning i centrum. Minst en misstänkt gärningsperson ska ha setts lämna platsen i bil, enligt vittnesuppgifter till polisen.

– Det finns tillräckligt mycket uppgifter som gör att det är ett bra utredningsläge, säger polisens stationsbefäl Marie-Louise Nilsson.

Tre personer hittades skadade  i området kring skolvägen i Åkersberga och två fördes till sjukhus, men ingen av dem hade skottskador. Två av dem ska ha blivit knivskurna och en pepparsprejad, enligt polisen. De två knivskurna fördes med ambulans till sjukhus.

– En person är allvarligt skadad, men skadorna är inte livshotande. Ytterligare en person är skadad, uppger Fredrik Andersson vid Stockholmspolisen på torsdagsmorgonen.

Flera polispatruller kallades ut och även regionala insatsstyrkan var på plats i Åkersberga. Helikopter var också i området. Kriminaltekniker har undersökt brottsplatsen under natten, men har inte kunnat hitta spår efter skottlossning.

– De kommer att fortsätta i dag och leta så vi får klarhet i om det var skottlossning, säger polisens stationsbefäl Marie-Louise Nilsson.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord samt grov misshandel. Men ännu på torsdagsmorgonen var ingen misstänkt gripen.

Det är endast tio dagar sedan polisen fick flera larm från boende om skottlossning i bostadsområdet Smedby i Åkersberga. Polisen hittade då tomhylsor på platsen.

En lindrigt skadad person, som ska ha visat sig vara offret, togs då in för förhör, enligt polisens uppgifter till SVT. Polisen uppgav då att personen hade någon form av skottskador och en förundersökning om grovt vapenbrott och grovt olaga hot inleddes.

ANNONS

Polisens avdelning för grova brott väntas ta över utredningen om gårdagskvällens händelse, enligt stationsbefäl Marie-Louise Nilsson.

Kan det finns en koppling till skottlossningen för tio dagar sedan i Smedby och dådet i Åkersberga centrum i går kväll?

– Det finns ju några gäng som är i luven på varandra. Kan vara koppling dit. Det är mycket troligt att det är det, säger Marie-Louise Nilsson.