Välj ditt område

Polisens rörande brev

Nyheter Igår hittades en tvåårig pojke medvetslös i en pool.

Nu skriver polisen som deltog i räddningsinsatsen om händelsen på Facebook.

Det var vid lunchtid i går som ett larm gick ut om att en pojke hittats medvetslös i en pool i Täby. Föräldrarna drog upp pojken ur vattnet och ambulans larmades till platsen. På polisens Facebooksida skriver polisen Martin, som deltog i insatsen, om hur han och kollegorna förberedde sig på vägen till platsen. Alla hoppades på en sak.

”Jag vet inte hur många gånger jag förbannat mig över barn som skriker på restauranger, flygplan eller tåg, förmodligen alldeles för många. Men idag var ett skrikande barn det enda jag hoppades på att få höra.”

Väl framme fick de sin önskan uppfylld. Martin skriver:

”Vi kommer fram och jag öppnar bildörren och möts av ett illvrål från ett barn. Min kollega hinner först runt husknuten och jag hör honom säga att det är två-åringen som skriker och jag vet inte hur lättad jag blev men skriket blev det absolut bästa ljudet jag hört på länge”

Barnet fördes till sjukhus med ambulans. Eftersom det inte fanns någon misstanke om brott var polisens arbete avslutat. Polismannen Martin väljer dock att gå ut med en uppmaning till småbarnsföräldrar.

”Det här är otroligt vanligt och otroligt lätt hänt. Man är inte nödvändigtvis en sämre förälder för det händer så snabbt att ibland hinner man inte reagera. Men kom ihåg hur snabba era små barn är och var alltid på alerten speciellt om ni är nära vatten och gå en kurs i hjärt-och lungräddning så kan ni påbörja hjälpa era eller andras barn tills blåljus-personal kommer fram” avslutar han sitt brev.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Snart kan vildsvinen inta Stockholms gator

Nyheter

M-krisen: ”Majoritet saknar förtroende”

Nyheter

Här är de nya planerna för Söderhallarna

Morgonkollen

Två rån i Haninge – tros ha samband

Brott

Personal gömde sig på toa vid rån mot butik

Nyheter

Angav sig själv – misstänks för misshandel