ANNONS

Polisens rörande brev

Igår hittades en tvåårig pojke medvetslös i en pool.

Nu skriver polisen som deltog i räddningsinsatsen om händelsen på Facebook.
ANNONS

Det var vid lunchtid i går som ett larm gick ut om att en pojke hittats medvetslös i en pool i Täby. Föräldrarna drog upp pojken ur vattnet och ambulans larmades till platsen. På polisens Facebooksida skriver polisen Martin, som deltog i insatsen, om hur han och kollegorna förberedde sig på vägen till platsen. Alla hoppades på en sak.

”Jag vet inte hur många gånger jag förbannat mig över barn som skriker på restauranger, flygplan eller tåg, förmodligen alldeles för många. Men idag var ett skrikande barn det enda jag hoppades på att få höra.”

Väl framme fick de sin önskan uppfylld. Martin skriver:

”Vi kommer fram och jag öppnar bildörren och möts av ett illvrål från ett barn. Min kollega hinner först runt husknuten och jag hör honom säga att det är två-åringen som skriker och jag vet inte hur lättad jag blev men skriket blev det absolut bästa ljudet jag hört på länge”

Barnet fördes till sjukhus med ambulans. Eftersom det inte fanns någon misstanke om brott var polisens arbete avslutat. Polismannen Martin väljer dock att gå ut med en uppmaning till småbarnsföräldrar.

”Det här är otroligt vanligt och otroligt lätt hänt. Man är inte nödvändigtvis en sämre förälder för det händer så snabbt att ibland hinner man inte reagera. Men kom ihåg hur snabba era små barn är och var alltid på alerten speciellt om ni är nära vatten och gå en kurs i hjärt-och lungräddning så kan ni påbörja hjälpa era eller andras barn tills blåljus-personal kommer fram” avslutar han sitt brev.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.