ANNONS

Polisens svar: ”Det är beklagligt”

"Vi uppmanar personer att komma fram och berätta ifall de vet någonting", säger Polisen.
"Vi uppmanar personer att komma fram och berätta ifall de vet någonting", säger Polisen.
Elham Norouzi var en av dem som gav polisen kritik igår.
Elham Norouzi var en av dem som gav polisen kritik igår.
Nu svarar Polisen på kritiken om att de satt i sina bilar efter Rissnemordet.
– I vårt arbete ingår det att dämpa folks otrygghet, säger polisområdeschefen Johan Olsson.
ANNONS

Efter mordet igår natt spärrades stora delar av Rissne centrum av och avspärrningarna bevakades av poliserna igår förmiddag. En del av poliserna satt kvar i sina bilar och när Mitt i pratade med förbipasserande på torget var det flera som var upprörda över polisens agerande.

– Det är ingen som kliver ur sina bilar och gör sig besvär att prata med människor. Det skulle öka tryggheten ifall de gjorde det. Det väcker oro att se en massa poliser på torget och det är provocerande att de inte gör någonting, sa Rissnebon Elham Norouzi till Mitt i.

Nu svarar Polisen på kritiken från Rissneborna efter gårdagens arbete med mordfallet.

– Det är beklagligt. En del i det trygghetsskapande arbetet är just att kliva ur bilen och prata med människor. Fånga upp dem, om det skulle vara så att de sett någonting, och dämpa folks otrygghet, säger Johan Olsson, lokalpolisens chef i Solna och Sunbyberg.

Han menar att det inte finns någon taktisk anledning från polisens sida med att sitta kvar i bilen vid utredningar på allmän plats.

– Vi är oftast mer exponerade när vi sitter i ett fordon och det är lättare att se oss då om någon vill komma åt oss. Jag kan bara beklaga det. Det kan ju vara så att poliserna ville värma sig eller uppdatera sin lägesbild via polisradion.

ANNONS

Manar: Kom och prata med oss

Nu vill Johan Olsson att fler ska våga ta kontakt med polisen. Framför allt om de har sett någonting i samband med mordet.

– Kom fram och prata med oss. Den lilla information en person kan ge kan vara det som knyter ihop hela säcken. Så alla iakttagelser som man tror kan ha betydelse måste komma till vår kännedom.

Uppmaningen gäller även om polisen sitter inne i polisbilen.

– Vi uppmanar personer att komma fram och knacka och berätta ifall de vet någonting. Även bara om de vill förmedla sin synpunkt.

Kan de komma fram om även om de bara undrar vad som har hänt?

– Ja, självklart. Men sedan kan det ju vara så att polisen är upptagen med något annat och säger att de inte kan prata just då.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.