ANNONS

Fler poliser till Järfälla och Upplands-Bro

Lokalpolischef Jörgen Karlsson.
Lokalpolischef Jörgen Karlsson ser ljust på framtiden. Arkivbild.
Efter flera år av en hårt belastad poliskår kan polisen i Järfälla och Upplands-Bro äntligen se ljusare på framtiden.
ANNONS

Nu ska den som anmäler ett brott till polisen inte behöva vänta i tre månader på att bli kontaktad, det säger Järfällas och Upplands-Bros polischef Jörgen Karlsson.

– Det pågår ett arbete inom den nya myndigheten och framförallt i region Stockholm. Det är ett dimensioneringsarbete som kommit fram till hur många vi ska vara i varje lokalpolisområde och varje sektion för att klara uppdraget, säger han.

I Järfälla och Upplands-Bro har man helt enkelt kommit fram till att det är för få poliser och att fler måste anställas.

Enligt Jörgen Karlsson kan det handla om så mycket som 35 nya poliser fram till 2020, men det slutgiltiga beslutet tas först i sommar av regionpolismästare Ulf Johansson.

– Vi kommer fortfarande få prioritera bort saker, men vi kommer vara i en helt annan situation, säger Jörgen Karlsson.

Stärker förtroendet

Redan till årsskiftet ska 85 procent av den tänkta resursen vara på plats, och det handlar främst om fler områdespoliser som kan skapa nära och personliga kontakter med näringsidkare och boende.

– Det är viktigt eftersom detta sedan leder till att människor i större utsträckning vågar tipsa och kanske vittna när brott inträffar, säger Jörgen Karlsson.

Förbättrad arbetsmiljö

Men det är inte bara invånarna som kommer märka skillnad. I polishuset kommer man förhoppningsvis få känna att man hinner utföra sitt jobb utan att slängas mellan arbetsuppgifter, hoppas Jörgen Karlsson.

Det här är också viktigt för att lyckas behålla de poliser som redan finns i området.

ANNONS

– Det får inte bli ett nollsummespel med allting, där nya poliser börjar och de gamla slutar. Men jag tror att vi är på rätt väg och om det inte redan till årsskiftet märks så, ska vi nog i början på nästa år känna att vi har en betydligt bättre arbetsmiljö, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.