Välj ditt område
Poliser fick inga stödsamtal efter terrorattacken på Drottninggatan.
Poliser fick inga stödsamtal efter terrorattacken på Drottninggatan.

Poliser fick inget stödsamtal efter terrordåd

Nyheter Poliser brukar efter en tuff händelse i tjänst erbjudas avlastningssamtal. Men flera poliser vittnar om att de inte fått den hjälpen, rapporterar SVT Nyheter.

Samtalen kallas för debriefing och syftar till att bearbeta traumatiska upplevelser i tjänst. Det kan till exempel handla om dödsolyckor, skjutningar eller skadade kolleger.

Men flera poliser har inte fått samtal efter terrordådet på Drottninggatan. Det rapporterar SVT Nyheter, som har pratat med flera berörda poliser. Flera poliser har också kontaktat Polisförbundet.

– Vi fick sådana indikationer från olika håll, från sms, mejl och mun till mun. Man inte hade blivit omhändertagen på rätt sätt i krisstödet, debriefingen eller i avlastningssamtal, säger Roger Östergren, huvudskyddsombud på Polisförbundet till SVT Nyheter.

Regionpolischefen Ulf Johansson lovar bättring.

– Jag blir förbannad när jag hör det här. Det är otroligt viktigt att vi tar hand om vår personal. Det är grunden för en polisorganisation att personalen får den hjälp och det stöd som den behöver. Vi ska se till att det blir så framöver, säger han till SVT Nyheter.

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Bilist körde rakt in i villaträdgård

Nyheter

Sittstrejken på Medis får förlängt tillstånd

Brott

Äldre man saknar körkort – kör bil varje dag

Nyheter

Boende oroliga efter dödsskjutning i Tensta

Krog

500 fler krogar i Stockholm – på tio år

Krog

”Vi lever i en narcissistisk njutningskultur”