ANNONS

Poliserna som sköt Eric backas upp av kollegor

Poliserna sköt 25 skott mot Eric Torell som hade ett leksaksvapen i handen.
Poliserna sköt 25 skott mot Eric Torell som hade ett leksaksvapen i handen.
Poliserna som sköt ihjäl 20-åriga Eric Torell i somras, försvaras av kollegor i en sluten Facebookgrupp, skriver Expressen.
I ett inlägg som gillats av över 500 medlemmar står: "Jag hoppas innerligt att alla kollegor fattat samma beslut. Ni är en heder för kåren".
ANNONS

Det är i Facebookgruppen UMF (underbetalda, missnöjda och förbannade) som ett inlägg om 20-årige Eric Torells död skrevs den 5 augusti.

”Bästa kollegor som råkade befinna sig på platsen och tvingades avlossa verkanseld mot en person – alla mina tankar går till er!
Jag var ytterst nära att göra det samma som er. För mig så la personen ned vapnet. Det gjorde inte den ni hade framför er.
Ni gjorde ett klokt beslut, ni kom hem till familjen och jag hoppas innerligt att alla kolleger hade fattat samma beslut som ni.
Det är tungt nu men vad skulle ni gjort annorlunda? Ni är en heder för kåren och ni har alla med er i tankarna”

De allra flesta i gruppen är nuvarande eller tidigare poliser, enligt tidningen Expressen som nu avslöjar uppgifterna i en granskning

Uppgift: avfyrade 25 skott

Det var natten den 2 augusti som Eric Torell sköts av tre poliser som avfyrade 25 skott. Tre träffade. Det dödande skottet ska enligt uppgift tagit i ryggen.

Eric hade Downs syndrom och autism och kunde bara uttala ordet mamma. Han hade under natten rymt från sin pappas bostad i Vasastan. Med sig hade han ett leksaksvapen.

– Han levde efter första skotten och vände ryggen mot poliserna som sedan sköt honom i ryggen. Det är det jag mår mest illa av, har Eric Torells pappa tidigare berättat för Mitt i.

Olyckliga omständigheter

Samma natt som Eric Torell sköts fanns uppgifter om att en kvinna i Vasastan hade larmat polisen om att hennes kriminellt belastade pojkvän var på väg för att döda henne.

En polisstyrka – där två av poliserna var helt nyutbildade – skickades till platsen.

Vad som hände sedan är inte klarlagt och en polisutredning pågår. Expressen skriver att utredningen ska bli klar någon gång innan jul.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.