Misstänkt föremål visade sig vara pepparkaksburk

Avspärrningar vid Södertörns högskola.
Polisen spärrade av vid polisutbildningen i Södertörn.
Polisen spärrade under tisdagsmorgonen av ett område vid polishögskolan i Södertörn. Nationella bombskyddet ryckte ut till platsen, men föremålet visade sig senare vara ofarligt.
Enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig om en pepparkaksburk med vitt pulver.

Polisen fick samtal om det misstänkta föremålet vid 08.46 på tisdagen och spärrade av ett område på Alfred Nobels Allé vid polisutbildningens lokaler vid Södertörns högskola. Avspärrningarna sträckte sig över tre olika adresser.

– Vi inväntar nationella bombskyddet som kommer att undersöka föremålet. Vi kan i nuläget inte avfärda det som ofarligt, sade Åsa Wallentin, vid polisen i Stockholm, strax efter händelsen.

Har man utrymt vid högskolan?

– Nej, jag har ingen uppgift om att någon skulle ha evakuerats, säger Åsa Wallentin.

Föremålet är ofarligt

Vid 10.50 meddelade polisen att föremålet är ofarligt och att avspärrningarna kommer att hävas.

– Nationella bombskyddet kom till platsen och när de undersökte det kunde de konstatera att det är ofarligt, så därefter har vi tagit bort avspärrningarna, säger Åsa Wallentin, strax före 11.30.

Enligt uppgifter i andra medier rör det sig om en pepparkaksburk fylld med vitt pulver som undersöktes av bombskyddet, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.

Polisen misstänkte att det kunde röra sig om droger eller explosiva ämnen, men efter att ha sökt med hund och analyserat prover kunde man dock konstatera att så inte var fallet, skriver Huddinge Direkt.

– Det luktar inte droger, då hade hunden markerat. Vår gissning är att det är typ tvättmedel, säger Mikael Stenhammar, till tidningen.