ANNONS

Polishund sattes in mot däcktjuvar i Kyrkbyn

Tjuvarna spårades av en hundpatrull.
Tjuvarna spårades av en hundpatrull.
Under natten till fredagen lyckades polisen gripa tre misstänkta däcktjuvar med hjälp av en polishund.
ANNONS

Klockan var 01.19 när ett vaktbolag fick in larmbilder från ett företag i Täby Kyrkby. På bilderna såg man hur fyra personer stal däck och fälgar och vaktbolaget tillkallade polisen.

–  När vi såg att det handlade om ett pågående inbrott så valde vi också att tillkalla en hundpatrull, säger Sven-Erik Olsson på polisens ledningscentral.

Hundarna jagar ikapp

När polisen kommer dit flyr tjuvarna men hunden fick upp ett spår och sprang efter. Efter en kort jakt lyckas hundpatrullen komma ikapp tre av de fyra gärningsmännen och gripa dem ute i terrängen.

– Den fjärde personen misstänker man lyckades undkomma i den bil som gärningsmännen skulle köra iväg stöldgodset med, säger Sven-Erik Olsson.

Flera däckstölder i veckan

De tre gripna gärningsmännen kördes direkt till polisstationen och de ska inte ha fått några skador efter ingripandet med hunden. Man skriver en anmälan om stöld.

Även tidigare i veckan, i onsdags, skedde ett inbrott på ett bilföretag i Roslags Näsby där tjuvarna också hade lagt rabarber på ett antal däck. Om detta är samma gärningsmän är för tidigt att säga, enligt polisen.

 

ANNONS