ANNONS

Polishund spårade upp tjuvar under gran

En polishund kunde följa spåren som ledde in under en gran.
En polishund kunde följa spåren som ledde in under en gran.
I juletider göms julklappar under granar. Just under en gran hittade polisen sina julklappar i form av tjuvar.
ANNONS

Polisen i Täby tackar hundenheten på sin facebooksida för en tidig julklapp. Vid ett inbrott på ett bilföretags uppställningsplats i Arninge kunde vaktbolaget genom sina kameror att ett inbrott pågick. De kontaktade polisen som kom till platsen med en hundförare.

Hunden fick upp ett spår där tjuvarna senast sågs på kamerorna och kunde följa efter. Spåren ledde in under en gran där de tre gärningsmännen gömde sig med stöldgodset. De greps på platsen och två av dem häktades under torsdagen.

– Det var lite symboliskt i och med att det snart är jul att de gömde sig under en gran, säger Jan Berlin hos Täbypolisen.

Polisen meddelar att om någon ser något misstänkt, framförallt nattetid att polisen larmas. De tipsar även om att det är bra att bilar låses in i garage om möjligheten finns.

– Ofta, precis som i det här fallet, rör det sig om utländska medborgare som agerar nattetid. Bilar av märkena BMW och Volkswagen är värst drabbade. I dessa tider där många ligor agerar ser vi gärna att vi får in tips om man ser något misstänkt, säger Jan Berlin.

Hunden som hittade tjuvarna kan räkna med en extra julklapp.

ANNONS