ANNONS

Polishuset utrymdes – misstänkt väska säkrad

En väska fylld med ammunition lämnades in i receptionen. Polishuset fick utrymmas.
ANNONS


En väska med föremål som misstänks vara farliga har lämnats in till polisen i Sollentuna.

Polishuset har utrymts men är nu åter i normal drift efter att nationella bombskyddet gjort bedömningen att de kan ta med väskan med innehåll från platsen.

Larmet kom klockan 12.35.

– Vi fick in en väska som innehöll någon form av ammunition men vi kunde inte göra bedömningen på plats hur pass stor sprängverkan det hade. Då tog vi det säkra före det osäkra, säger Emil Andersson, chef för lokalpolisområdet Sollentuna, Upplands Väsby och Märsta.

Emil Andersson

Emil Andersson chef för polisområde Sollentuna, Upplands Väsby och Märsta.

Nationella bombskyddsenheten kallades in för att göra en bedömning men kunde konstatera att det var säkert att flytta väskan från platsen. Efter 45 minuter kunde avspärrningarna släppas och polishuset gå tillbaka i normal drift.

Det ska ha rört sig om någon form av militärt material som ammunition eller sprängämne – men som visade sig vara äldre och ofarligt.

Polischefen berättar för Mitt i att det var det en privatperson som lämnade in väskan full med ammunition till receptionen i polishuset, något som kan vara farligt även om man menar väl.

– Om man hittar något sådant är det otroligt viktigt att man inte rör föremålet utan ringer 112. Hittar man gammal ammunition ska man inte röra eller försöka transportera det utan låta polisen komma ut på plats för att göra en undersökning, säger Emil Andersson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.