ANNONS

Bygget av polishuset i Rinkeby startar

Så här ska Järvas polisstation i Rinkeby se ut.
Så här ska Järvas polisstation i Rinkeby se ut.
Efter flera förseningar så är nu datumet satt. Den 12 december tas det första spadtaget för det nya polishuset i Rinkeby.
ANNONS

Det nya polishuset kommer att bli 14 500 kvadratmeter och 240 arbetsplatser till poliser och polisanställda. Byggnationen beräknas vara klart hösten 2019.

Mitt i berättade i juni att  prislappen för att bygga om bostäderna på Rinkeby allé till ett polishus blir dubbelt så dyrt än vad man tidigare räknat med.

”Polishuset är efterlängtat”

Fastighetsägaren Familjebostäder räknade tidigare till 380 miljoner inklusive garage, enligt genomförandebeslutet från förra året.

Men i juni i år stod det klart att byggföretaget NCC  ska bygga huset och då var prislappen en annan. Den totala investeringskostnaden är nu 747 miljoner kronor.

– Det blev dyrare, men det är ett komplext bygge som också är säkerhetsklassat, sa Erica Lawesson, kommunikationsdirektör på Familjebostäder, till Mitt i tidigare i år.

Den 12 december tar man det första spadtaget. Då deltar finansborgarrådet Karin Wanngård (S) tillsammans med bostad- och demokratiborgarrådet Ann-Margarethe Livh (V), Familjebostäder, NCC samt rikspolischefen Dan Eliasson.

ANNONS

Första spadtaget nästa vecka

– Polishuset är efterlängtat. Det här är bra för hela järvaområdet och kommer att stärka polisens närvaro samt öka tryggheten området, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd Stockholms stad.

– Det är bra att polisen i och med bygget av polishuset kommer att vara mer närvarande och bli mer synliga i Järva. Som boende i Rinkeby vet jag också hur oerhört viktigt fler arbetsplatser är för en positiv utveckling av området, säger Ann-Margarethe Livh  (V), ordförande i Familjebostäder och demokratiborgarråd.

Mitt i har tidigare berättat om att det finns en oro bland poliserna över arbetsmiljön i Rinkeby. Ett förlag som presenterats är att polisen ska skjutsas till och från arbetsplatsen. 

M: Järva kan inte vänta till 2019 på polishus

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.