ANNONS

Polisinsats i Alby har gett resultat

Polisen genomför insatser i Alby och flera personer misstänkt nu för narkotikabrott.
Polisen genomför insatser i Alby och flera personer misstänkt nu för narkotikabrott.
Polisens arbete mot knark i Alby har gett resultat. Cirka 25 personer misstänks för narkotikabrott, efter knappt två veckor av insatsen.
ANNONS

Mitt i Botkyrka-Salem har tidigare berättar om att polisen riktar extra resurser mot Alby centrum. Bakgrunden är att boende känt sig otrygga i området och att polisen fått in uppgifter om att mycket knark är i omlopp. För att öka tryggheten och kartlägga problemet har polisen därför varit på plats i Alby i både uniformerad och civil klädsel.

Lokalpolisen i Botkyrka kan nu berätta att de extra insatserna har gett resultat och att ett 25-tal personer har kommit att misstänkas för narkotikabrott. De flesta av dem är under 20 år och det är ett medvetet val av fokus från polisens sida, bland annat för att drogen cannabis ofta gör större skada i unga år.

– Det går väldigt bra. Vi gör riktade insatser framför allt mot ungdomar som röker hasch, säger Patrik Sverin, ställföreträdande lokalpolischef i Botkyrka.

Han poängterar att det är tråkigt att knarket är så pass spritt som det är i Alby. Inriktningen på insatsen är gatulangningen och polisen planerar att fortsätta arbetet i några veckor till. Man tar samtidigt krafttag mot den organiserade brottsligheten i området.

– Någonstans köper de sin narkotika. Vi försöker kolla upp om vi kan se var knarket kommer ifrån, säger Patrik Sverin.

En viktig del i insatsen är att visa den uniformerade polisens närvaro för att de boende ska känna sig trygga. Patrik Sverin berättar att reaktionerna från de boende har varit uteslutande positiva. De som åkt fast och misstänks för narkotikabrott är naturligtvis mindre glada.

– De blir ledsna och förbannade på att vi tar dem. Men det är inga konflikter mellan dem och oss. Många av dem kanske inte uppskattar att prata med oss men vi har bra samtal, säger Patrik Sverin.

Polisens insats mot knarket och den organiserade brottsligheten i Alby fortsätter tillsammans med de trygghetsskapande åtgärderna.

– Men nu vet de om att vi finns så våra möjligheter kommer att minska. Huvudmålet är att göra Alby centrum säkert och det kommer vi att uppnå, säger Patrik Sverin.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.