Stor polisinsats mot organiserad brottslighet

Polisbil
Många poliser inblandade.
Husrannsakningar i utredningar angående människorov, utpressning och grov misshandel på flera platser i Stockholm.
– Insatserna pågår fortfarande. Därför är vi förtegna, säger Lars Byström hos polisen.

Senaste nytt:

Tiotal gripna efter morgonens polisinsats

Under tisdagsmorgonen har polisen genomfört flera tillslag i Stockholm. Den stora insatsen är en del i polisens arbete mot grov organiserad brottslighet och brotten gäller utredningar angående människorov, utpressning och grov misshandel.

– Vi har valt att inte gå ut med vilka platser eller hur många tillslag det gäller i nuläget. Insatsen pågår fortfarande, säger Lars Byström presstalesman vid polisen till Mitt i.

Polisinsatsen inleddes i Stockholm under ledning av polisområde syd men flera polisenheter i regionen deltar. Flera husrannsakningar är avslutade och fler kommer att genomföras. Både civil och och uniformerad polis deltar i insatsen. Tillslagen riktar sig till polisens arbete mot kriminella nätverk.

– Vi har gjort både personella och reella husrannsakningar. De reella husrannsakningar tar lite längre tid då det handlar om att leta efter stöldgods, säger Lars Byström.

Enligt Expressen ska vittnen ha berättat om att polisens insatsstyrka bland annat slog till mot en adress i Östberga i södra Stockholm på tisdagsmorgonen. Uppemot 15 bilar uppges ha varit plats och gripande ska gjorts. Det är inget som polisen vill kommentera i nuläget.

– Insatserna pågår fortfarande. Därför är vi förtegna, säger Lars Byström.

Vet du mer? Har du sett något eller har en bild? Hör av dig till Mitt i!