ANNONS

Polisjakt på kvinnan – var på väg till BB

polisbil
Polis stoppade fortkörare – hade värkar och körde själv till BB.
Roslagspolisen Bosse Pan fick fast en ovanlig fortkörare i natt. Bakom ratten satt en höggravid kvinna som hade bråttom till BB Danderyd.
ANNONS

Polisman Bosse Pan fick mitt i natten på E18 i höjd med Arninge korn på bilen som framfördes med ”på tok för fort”, men hade då ingen aning om att det var en kvinna i nöd som han jagade efter med blåljus.

LÄS MER: Polisen Bosse berättar själv om nattens drama

Bosse lade ut en blänkare på Facebook efter nattpasset och medan han sov spred sig historien om den ovanliga polisinsatsen.

– Jag vet att han mätte upp till 120 km/h på en 70-väg och när kollegan stoppade bilen upptäcktes att bilen var på väg till BB, berättar Täbypolisen Jan Berlin, som på onsdagsmorgonen fick höra om kollegornas dramatiska natt.

Polismannen ”Bosse” skriver själv i polisens facebookgrupp om den ovanliga fortköraren som han stoppat i under natten: ”Men istället för att mötas av en skamsen förare som hade bråttom möttes jag av en kvinna bakom ratten som vred sig av smärta. Direkt såg jag den gravida magen och lade ihop ett och ett”.

Bosse berättar också att han snabbt såg till att flytta över kvinnan till polisbilen och körde henne sedan med blinkande blåljus till BB. ”Personal flög ut för att ta emot” eftersom barnet hade bråttom ut, beskriver han det akuta läget.

Täbypolisen Jan Berlin bekräftar att fallet är mycket ovanligt då kvinna rattade bilen själv. Han själv minns bara att han stoppat ett par på väg till BB och då satt en superstressad man bakom ratten med gasen i botten.

– Hävdar man nöd och är gravid så får man köra för fort. Då rapporterar inte vi. Du får bryta mot hastighetsbegränsningar om du har bråttom till sjukhus, förklarar Jan Berlin.

Polismannen Bosse avslutade sin ovanliga rapport från nattpasset med en lyckönskning till mor och barn: ”Nu håller vi tummarna för att allting gick bra”.

ANNONS