Polisjakt nära skola

Enligt polisen avbröts jakten på den sedan tidigare kände Tyresöbon innan han i full fart körde in på Njupkärrsskolans skolgård.
Enligt polisen avbröts jakten på den sedan tidigare kände Tyresöbon innan han i full fart körde in på Njupkärrsskolans skolgård.
Flera personer blev vittne till en polisjakt i närheten av Njupkärrs skola.

Enligt den rapport som polisen upprättat avbröts förföljandet innan mannen i full fart körde in på skolgården.

Strax efter klockan tre på onsdagseftermiddagen på Bollmoravägen, i höjd med Tyresö centrum, fick en polispatrull syn på en sedan tidigare känd Tyresöbo bakom ratten på en bil.

Poliserna bestämde sig för att vända om och kontrolla mannen, men enligt polisrapporten, vägrade mannen att stanna. Istället ökade han farten och körde upp mot Granängsvägen.

Poliserna följde efter, men fick order att stoppa efterföljandet vid Njupkärrs skola.

– Sedan kan det kanske hända att de körde över skolgården, men själva jakten avbröts före, med tanke på tidpunkten och omständigheterna, säger Kenny Bungss, kommunpolis i Tyresö.

Tyresöbons färd tog stopp strax därpå, då han krockade med viadukten vid skolan och lämnade bilen springandes.

Flera personer blev vittne till händelsen.

– Tack och lov hände ingenting. Jag var ute med min 2-årige son, men det hade kunnat gå illa. Massor av föräldrar hämtar ju sina barn på förskolan vid den här tiden. För polisen kanske det här är en liten en sak, men vi föräldrar upplevde det som en biljakt. Det syntes spår i gruset på skolgården efteråt, berättar Nina Bestla Athle som befann sig på Njupkärrsskolans vändplan.

Polisen letade sedan förgäves efter mannen, bland annat med helikopter. Han misstänks nu för vårdlöshet i trafik, smitning genom trafikolycka, narkotikabrott, grov olovlig körning och grovt rattfylleri.