Polisjakt slutade i krock – minst en allvarligt skadad

Totalt fem personer skadades, och minst en allvarligt, sedan en bil smitit och vägrat stanna för polisen och sedan krockat med en annan bil vid korsningen mellan Tenstavägen och Spånga kyrkväg vid Spånga IP, skriver Aftonbladet.

Två personer i den smitande bilen sprang från platsen, men föraren blev kvar skadad.

Samtliga fyra, två vuxna och två barn, i bilen som smitarna körde in i har förts till sjukhus. Totalt är fem personer skadade, och minst en av dem allvarligt, enligt polisens uppgifter till Aftonbladet.

Det var vid 16.53 på söndagen som polisen försökte kontrollera ett fordon, som dock vägrade att stanna och smet.

Det blev en polisjakt och bara några minuter senare krockade den smitande bilen med en bil med två barn och två vuxna i.

Alla fyra i den bilen har förts till sjukhus, och även den flyende föraren är skadad, enligt polisens uppgifter till Aftonbladet, men två andra i den smitande bilen ska ha sprungit från platsen.

En person som blev vittne till jakten berättar för Aftonbladet att det gick otroligt fort.

– Jag stod med min lilla bebis när jag hörde sirener och sedan kom två bilar i full fart. Jag såg dem på en sträcka på kanske 50 meter och de blåste förbi på en sekund, det gick otroligt fort, säger vittnet.

Föraren är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och det har även inletts en förundersökning om förberedelse till grov stöld, enligt Aftonbladet.