ANNONS

Poliskoll: Välkänd kriminell hotade polis, rån i textilbutik och bostadsinbrotten i sommar minskar

Välkänd kriminell hotade polis, rån i textilbutik och bostadsinbrotten i sommar minskar. Här är en poliskoll och blåljushändelser såhär långt i veckan i Botkyrka.
ANNONS

Bilbrand

I lördags vid midnatt brann en bil på Värdshusvägen i Fittja.

Greps för dieselslangning

I söndags vid 01.40 på Kumla gårdsväg så anträffades två gärningsmän efter bland annat hundspårning. De misstänks för att ha slangat diesel.

Polisens receptionsentré vandaliserad

Under helgen som gick ska en okänd gärningsman ha krossat entrédörren till receptionen på lokalpolisområde Botkyrkas polisstation i Tumba. Gärningsmannen kom dock inte in, och inget larm utlöstes.

Tände eld på bensindunk

Vid Slagsta marina vid 22-tiden i söndags kväll så såg en person på håll hur fyra ungdomar tände eld på en bensindunk som var placerad nära en tankstation för båtar. Ingen är misstänkt i dagsläget.

Välkänd kriminell hotade polis

ANNONS

Natten mot tisdag, 00.45, så prejade polisen ett fordon med tre personer i på en plats i Bredäng efter ett förföljande. Föraren var enligt polisen en välkänd kriminell person från norra Botkyrka. Han är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, grovt rattfylleri, smitning, för att ej ha stannat på polismans tecken och för hot mot polis.

Sommarens bostadsinbrott färre än 2015

Bostadsinbrotten i Botkyrka hittills i sommar mindre än sommaren 2015

Antalet bostadsinbrott i juni 2016 var totalt 13 till antalet, varav fem begicks i villa/radhus och åtta i lägenheter i flerfamiljshus, samt så skedde tre inbrottsförsök. I juni 2015 var samma siffror 17 inbrott, varav två i villa/radhus och 15 i lägenheter i flerfamiljshus, samt tre inbrottsförsök. Antalet inbrott under juni i år är alltså något mindre än under motsvarande period förra året. Inbrotten i villa/radhus ligger kvar på en låg nivå medan inbrotten i flerfamiljshusen är fortsatt högt, enligt polisen.

Bosättning vid Fittja moské

Enligt polisen har en bosättning på fyra fem tält, med totalt runt 20 EU-migranter, tillfälligt bosatt sig vid parkeringen vid Fittja moské.

Man rapporterad för brott mot knivlagen

Under natt mot onsdag, 03.20, så anträffar en patrull en man på Stenvägen i Tumba som gick på en gångväg med en påse med bara en kökskniv i. Han rapporterades för brott mot knivlagen.

Rån i textilbutik i Tumba centrum

Under onsdagen vid lunch skedde ett rån i en textilbutik i Tumba centrum. En gärningsman, som tros ha fått hjälp av en andra gärningsman, tillgrep två täcken. Man stal även en halskedja från butiksbiträdet.

Personbil vältes omkull

Klockan 20.20 under onsdagen, så ska en personbil ha välts omkull helt på kyrkans parkering i Tuna-Tumba. Den misstänkte personen var väl känd av polisen sedan innan.

Stölder ur lastbil i Eriksberg

Natt mot torsdag så genomfördes minst två stölder ur lastbil på Hantverkarvägen i Eriksberg. Två fordon som ska ha funnits i närheten är väldigt intressanta för polisen.

Man blottade sig bakom Circle K-mack

Vid 21.21 på onsdagskvällen så blottade sig en man på en skogsväg bakom Circle K-macken i Storvreten/Tumba. Mannen, som var helt svartklädd, stod med byxorna nere när kvinnan passerade platsen. Han hade en cykel med sig.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.