ANNONS

Poliskollen: Falska dövstumma samlade in pengar i Tyresö centrum

Polisen varnar för att falska dövstumma nu kommit till Tyresö och samlar in pengar under falska förespeglingar.

– Man kan utgå från att detta är falska dövstumma. Det finns inga seriösa handikapporganisationer som samlar in pengar såhär, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen.
ANNONS

Det var på söndagen vid 14.09 som en polisanmälan gjordes efter uppgifter från Tyresö centrum om att två kvinnor gick omkring och samlade in pengar under falska förespeglingar.

Enligt uppgiftslämnaren försökte en eller båda kvinnorna även gå med någon person till bankomaten för att ta ut pengar.

Uppgifterna gör att polisen utgår från att det rör sig om falska insamlingar. Enligt polisen hoppade kvinnorna in i en utlandsregistrerad bil efteråt.

– Man kan utgå från att detta är falska dövstumma. Sista dygnen har vi fått in flera rapporter om detta på andra håll i länet, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Miljöbrott vid husvagnsläger i Skrubba

Vid 15.28 på lördagen anmäldes ett miljöbrott vid det husvagnsläger som etablerats i Skrubba. Det var i samband med att folk i lägret tvättat som miljöbrottet gjorts.

– Enligt våra uppgifter är det så kallade asfaltsläggare som finns i lägret. En kvinna hällde ut tvättmedel och vatten och detta uppfattas som miljöbrott. Hon fick föras med till förhör, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Polisjakt på drograttfull under söndagen

En man i 40-årsåldern greps och är misstänkt för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik, sedan han påverkad försökt köra ifrån en polispatrull vid 10.30-tiden på söndagen i Tyresö Strand.

ANNONS

Polisen lyckades stoppa mannen efter en biljakt på 1,5 minut.

– Polispatrullen prejade honom, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.