Polislarm väcker känslor

Tycker du att polisen är synlig?  Sten och Anne-Marie Larsson:  – Vi ser aldrig några poliser här. Men vi känner oss ganska trygga.
Tycker du att polisen är synlig? Sten och Anne-Marie Larsson: – Vi ser aldrig några poliser här. Men vi känner oss ganska trygga.
Tycker du att polisen är synlig?  Karin Nelson:  Inte här i centrum. Bilarna ser man titt som tätt men det var jättelänge sen jag såg några poliser ute på gatan.
Tycker du att polisen är synlig? Karin Nelson: Inte här i centrum. Bilarna ser man titt som tätt men det var jättelänge sen jag såg några poliser ute på gatan.
Tycker du att polisen är synlig?  Alexander Flink:  Nej, finns det ens några patrullerande poliser kvar. Jag skulle vilja ha fler poliser.
Tycker du att polisen är synlig? Alexander Flink: Nej, finns det ens några patrullerande poliser kvar. Jag skulle vilja ha fler poliser.
"Skrämmande bild". Så reagerar Väsby-borna på larmet från polisen i Norrort.

Flera poliser vittnar om totalt kaos efter den nya organisationen. Det visade Mitt i:s granskning som fått starka reaktioner från er läsare.

En av reaktionerna kommer från en polisman som jobbar i Norrort:

– Läget är en katastrof. Allt är så ostrukturerat.

Polismannen säger att ledningen ofta är otydlig i det operativa arbetet och att materiel ständigt saknas.

– Skrivarna står öppna och tomma för att tonerna inte fylls på. Det finns inte etiketter eller förpackningsmateriel till beslagen. Ingen tar ansvar. Det är en fars. Jag skäms något kopiöst för att jag inte kan göra ett bättre jobb.

Fler reaktioner från läsare:

”En skrämmande bild”

”Några omorganisationer till så finns det inte några poliser kvar”

”Behövs ordentligt med resurser nu så att de kan och vill göra sitt jobb på bästa sätt”.

”Fler poliser och högre löner, det säger sig självt.”

”Tack politikerna, tack demokratin, tack ska du ha. Det är så det funkar. Vi röstar och påverkar de folkvalda som sedan avsätter medel för tex polisen som är alldeles för lågavlönade och kraftigt, och då menar jag kraftigt underbemannade”.

Läs mer: Polisen slår larm: ”Vi hinner inte med”

Läs mer: Polischefen: ”Det kommer att ta tid”

Läs mer: Facket: ”Aldrig sett så många sluta”