ANNONS

Polisman försökte undanröja bevis efter fortkörning

Mannen fick villkorlig dom men blir av med jobbet som polis.
Mannen fick villkorlig dom men blir av med jobbet som polis.
En polisman boende i Täby ville hjälpa en kvinnlig vän som blivit av med sitt körkort efter att ha kört för fort. Därför gick han på sin arbetsplats, tog tillbaka kvinnans körkort och strök över en mätning som visade vilken hastighet hon kört i.
ANNONS

Det hela ska ha skett i slutet av sommaren förra året. Polismannen blev kontaktad av sin vän som förklarade att hon blivit av med sitt körkort efter att ha kört för fort.

Hon ska ha haft svårt att ta sig till jobbet utan körkort och känt att hennes liv rasat samman. Polismannen ska då ha beslutat sig för att hjälpa henne.

Han gick in på stationen där han jobbar och letade fram ordningsboten mot kvinnan och beslutet om att omhänderta hennes körkort och förstörde dem. Polismannen ska också ha tagit kvinnans körkort och strukit över den mätning som gjorts av hur fort hon kört.

Polismannen har erkänt gärningarna men menar att han trodde sig ha rätt att agera som han gjorde på grund av reglerna med rapporteftergift.

Tingsrätten trodde dock inte på honom och menade att det är bevisat att han begick brotten med uppsåt. Det bland annat eftersom han ska ha sagt till kvinnan att inte berätta om det för någon.

Polismannen dömdes till villkorlig dom för urkundsförfalskning och för att ha försökt undanröja bevis.

Enligt polisens personalansvarsnämnd betyder den fällande domen att mannen inte kommer att få fortsätta jobba som polis.

Polismannen bor i Täby men jobbar i en annan kommun.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.