ANNONS

Polismannen: Vi kan stoppa streetrace-finalen

Arkivbild från ett streetrace i Stockholm.
Arkivbild från ett streetrace i Stockholm.
Polisen skulle kunna förhindra den stora säsongsfinalen på den olagliga streetrace-säsongen. Det är bara en fråga om personal. Detta säger polisens huvudutredare i streetrace-fallet till Mitt i.
ANNONS

Den stora säsongsfinalen på den olagliga streetrace-säsongen, Stockholm Open kallad, hålls varje år i skarven mellan sommaren och hösten och har länge gäckat Stockholmspolisen.

Främst handlar problemet, enligt polisen, om att ambulanstransporter inte kommer fram tillräckligt fort när streetrace-arrangörerna tillfälligt stänger av motorlederna, som Nynäsvägen eller E4:an.

Under denna avslutningsnatt är hundratals personer ute och tittar på ”reporna”. Enligt uppgifter till Mitt i låg prissumman till Stockholm Open-vinnaren på cirka 50 000 kronor i år.

ANNONS

Polisen har tidigare stött på motstånd när man försökt förhindra den olagliga racingen på motorlederna. Men nu öppnar man för möjligheten att stoppa Stockholm Open, något man inte lyckades med i år.

– Stockholm Open körs vid samma tidpunkt varje år, det är ingen hemlighet. Huruvida polisen kan stoppa detta den natten beror på vilka prioriteringar vi på polisen avsätter, säger polisens huvudutredare i streetrace-fallet till Mitt i.

– Men det är klart att det går att stoppa. Det handlar om vilka resurser polisen fördelar, fortsätter han.

Polisutredaren säger också till Mitt i att den nyligen beslutade hovrättsdomen i streetrace-fallet kan få konsekvenser i stort för den olagliga streetracingen i Stockholm. Du kan läsa mer om polisutredarens syn på domen i streetrace-fallet här.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.