Ökad polisnärvaro efter inbrottsvåg

Polisen i Solna och Sundbyberg försöker att öka sin närvaro i de områden som har varit uts
Polisen i Solna och Sundbyberg försöker att öka sin närvaro i de områden som har varit uts
Polisen i Solna och Sundbyberg ska försöka att öka sin närvaro i de områden som har varit utsatta för inbrottsvågen den senaste tiden. Men inbrotten är utspridda över de två kommunern, vilket försvårar polisens arbete.

I torsdags mellan 15.45 och 17.20 bröt inbrottstjuvar upp dörren och tog sig in i en lägenhet på Erik Sandbergs gata i Solna. Därefter vände de upp och ner på lägenheten och fick med okända mängder stöldgods. De boende upptäckte inbrottet när de kom hem från jobbet men det finns inga spår eller vittnen i nuläget.

Under torsdagen försökte inbrottstjuvar även ta sig in i en lägenhet på Skidbacken i Sundbyberg, men de lyckades inte ta sig in i bostaden. De boende upptäckte brytmärken på dörren när de kom hem från jobbet.

Ökad polisnärvaro

Dessa händelser är en del av den inbrottsvåg som har pågått den senaste tiden i Solna och Sundbyberg. Det har gjort att polisen i de två grannkommunerna nu försöker att öka sin närvaro i de utsatta områdena genom att oftare vara där på plats med patruller.  Men det finns inget särskilt mönster i var inbrotten sker utan de är utspridda över hela kommunerna, vilket försvårar polisens arbete.

I helgen slog inbrottstjuvar till åtta gånger och i onsdags skedde ytterligare två inbrott.