Stort polispådrag i Solna – tumult vid Iran-demonstration

Protester mot Irans utrikesminsiter, som besökte Solna på onsdagen
Oroligheter utbröt vid Frösunda torg i dag i samband med en Iran-demonstration.
Oroligheter utbröt vid Frösunda torg i Solna vid lunchtid i dag. Det efter protester mot Irans utrikesminister, Javad Zarif, som talat i Solna under dagen.

Vid 12:30-tiden blev det ordningsstörningar vid Frösunda torg, i närheten av den plats där Irans utrikesminister, Javad Zarif, har genomfört ett besök.
Polisen meddelar att man är på plats och arbetar med att ta reda på vad som har hänt. Polisen uppger att två personer behöver ambulanssjukvård efter tumultet.

Enligt Dagens Nyheter har ett 15-tal personer omhändertagits efter att ha gått emot polisen.

Är på rundresa

 Javad Zarifs besök i Stockholm är en del av den rundresa i Norden som han just nu genomför. Han anlände till Stockholm i går och reser vidare i dag. Han har under dagen bland annat besökt fredsforskningsinstitutet Sipris lokaler på Signalistgatan i Solna, där han hållit en fullsatt föreläsning, som också livesändes. Föreläsningen om ”Internationell rätt och unilateralism” avslutades med en frågestund modererad av FN:s före detta vice generalsekreterare Jan Eliasson.

TT rapporterar att högljudda slagord skanderas utifrån under föreläsningen. Och efteråt drabbade polis och demonstranter samman. Redan i går demonstrerade flera personer i centrala Stockholm i samband med att Javad Zarif mötte Margot Wallström (S) vid utrikesdepartementet.

Polisen gick vid 15-tiden ut med information om att totalt tre personer har omhändertagits för ordningsstörande och att 62 personer avlägsnats från platsen. Tre personer är förda till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart.