Polisrazzia mot förening i Rinkeby

Två personer misstänks för brott mot alkohollagen.
Två personer misstänks för brott mot alkohollagen.
Polisrazzia mot förening i Rinkeby. Spritförsäljning ska ha pågått i lokalerna.
– Två personer misstänks för brott mot alkohollagen, säger Kjell Hellström, vid lokalpolisområde Rinkeby, som ansvarade för insatsen.

Förra veckan slog polisen till mot en föreningslokal i Rinkeby, efter misstankar om alkoholförsäljning i lokalen.

Det handlar om en förening med flera hundra medlemmar i Järva.

– När vi gjorde tillslaget befann sig flera personer i lokalen som uppgav att de köpt alkohol. Vi beslagtog några dunkar med vin, flera plattor öl och spritflaskor, säger Kjell Lindgren, operativ koordinator vid lokalpolisområde Rinkeby, som ansvarade för insatsen.

– Vår uppfattning är att det här är ett ställe dit man kan gå in och köpa sig öl och vin. Vi kunde vid tillslaget inte belägga att man sålt sprit, som man tagit med sig ut ur lokalerna. Nu pågår det en förundersökning så vi får se vad den ger, säger Kjell Hellström.

Förnekar försäljning

Föreningen har tidigare haft ett serveringstillstånd, men förlorat det efter att man misskött det genom att bland annat inte registrerat all försäljning av alkohol i kassan.

När Mitt i ringer ordförande för föreningen förnekar han att det pågått alkoholförsäljning i lokalen.

– Eftersom utredning pågår vill jag inte kommentera och eventuellt riskera att försvåra utredningen. Men det jag kan säga är att vi inte har sålt alkohol i våra lokaler, säger han.

 

*Föreningen har inte mottagit föreningsbidrag från stadsdelsförvaltningen de senaste tio åren och är inte med i Järvaandan.