Polisstudent höll fast rånare

En kvart efter stängning krossade de två rånarna fönster­rutorna till matbutik­en i Rissne.

Men rånet slutade inte som de tänkt sig.

Personalen höll på att räkna växelkassan förra måndagen när de överraskades av de två rånarna, som utrustade med yxa och kofot hotade till sig kontanter.

Överfallslarmet utlöstes kort därefter och rånarna flydde ut ur butiken. Efter ett misslyckat försök att åka iväg på en moped, började rånarna springa åt olika håll.

Men ett vittne, passande nog polisstudent, reagerade blixtsnabbt.

– Vittnet sprang ikapp en av gärningsmännen och höll fast honom tills polisen kom och grep honom, berättar Mats Eriksson, informationsansvarig på Västerortspolisen.

Innan färden gick till polisstationen fick dock ambulans kallas till platsen sedan den gripne klagat över ett astmaanfall.

Mannen, som är i 30-årsåldern, anhölls. I fredags begärdes han häktad misstänkt för grovt rån. Hans kumpan som lyckades fly, var i förra veckan fortfarande på fri fot.

– Där har vi ingen aning om vem personen är, säger Mats Eriksson.

Kuppen mot butiken måste hur som helst beskrivas som ett misslyckande. Rånbytet, bestående av en nätt växelkassa, återfanns i en väska vid den kvarlämnade mopeden.

Vittnet sprang ikapp en av gärningsmännen och höll fast honom tills polisen kom.

Rektor anmälde inte kränkning

SUNDBYBERG En elev blev slagen, hotad och sparkad av en skolkamrat flera gånger i veckan i våras, enligt en anmälan till Barn- och elevombudet (BEO). Till slut anmäldes det till polisen.

Enligt skolans svar till BEO uppfattade personalen situationen som att det rörde sig om ett ömsesidigt beteende, att eleverna provocerat varandra med ord som ”dumskalle” och ”idiot”.

Men i en konflikt kan elever kränka varandra. Rektorn skulle därför ha anmält händelsen till huvudmannen Sundbybergs stad. Staden slipper böter, men måste se till att rektorn anmäler om en elev upplever kränkande behandling, skriver BEO i sitt beslut.