Stort polistillslag mot villa i Bromsten

Polisinsats mot villa i Bromsten
Polisen slog till mot villa i Bromsten i närheten av Spånga i Västerort.
Under onsdagen gjorde gränspolisen ett tillslag mot en villa i Bromsten. I villan, som beskrivs som ett svarthotell, fanns efterlysta personer och mängder av stöldgods.

Polisen hade fått uppgifter om att efterlysta utländska personer befann sig i bostaden i Bromsten, och att det även fanns stöldgods i villan. Under onsdagskvällen slog de till.

– Ambitionen är att stänga ner denna typ av boenden genom att aktivt jobba både mot de brott som begås och med stöd i utlänningslagen, säger Monica Krüger, chef för en grupp inom polisen som arbetar med internationella brottsnätverk.

”Skapar otrygghet i området”

Vid tillslaget i villan, som polisen beskriver som ett svarthotell, befann sig elva personer där, men det fanns sovplatser för 17. På plats hittades också elva cyklar, en moped och en motorcykel, alla stulna. Inne i villan påträffades även dyra verktyg, narkotika och en falsk id-handling.

Dessa svarthotell, där det kan bo uppemot 20 personer i ett radhus skapar stor oro och otrygghet för boende i området

Monica Krüger

– Dessa svarthotell, där det kan bo uppemot 20 personer i ett radhus eller en villa gjord för en normalstor familj, skapar en stor oro och otrygghet för boende i området, säger Monica Krüger.

Arlanda.

Under onsdagskvällen omhändertogs sju personer från boendet, alla utvisades från Arlanda och är nu förbjudna att resa in i Sverige de kommande tre åren.

Fler svarthotell runt om i länet

Efter tillslaget gjordes en anmälan om olaglig hotellverksamhet på fastigheten. Enligt polisen finns uppgifter om att det finns fler liknande bostader i länet där illegal hotellverksamhet bedrivs.

– Vi fortsätter arbetet med att samla in indikatorer som kan ligga till grund för avvisningsbeslut och nekad inresa. På så vis får vi möjlighet att stoppa personer som kommer till Sverige för att begå brott redan vid gränskontrollen, säger Per-Arne Kaati, sektionschef på utredningssektionen vid gränspolisen i region Stockholm.