AKB bör avgå anser Moderaterna i Vallentuna

Parisa
Vallentunas kommunalråd Parisa Liljestrand (M) är inte nöjd med sin partiledare.
Sedan Moderaterna rasat i opinionen riktar flera moderata kommuntoppar i Stockholm kritik mot sin partiledare. I Vallentuna tycker kommunalrådet Parisa Liljestrand (M), att partiledningen brister i kommunikationen med väljarna.

– Jag anser att vi befinner oss i ett extremt tufft läge, och vi alla funderar på hur vi ska ta oss genom detta tuffa läge, säger Parisa Liljestrand, kommunstyrelsens ordförande i Vallentuna, när Mitt i, pratar med henne på morgonen.

Enligt en ny mätning från DN/Ipsos har stödet för Moderaterna minskat från 31 procent till 19 procent senaste året. Sjunkande opinionssiffror har bidragit till att flera kommunalråd i moderatstyrda Stockholmskommuner inte kan hålla tillbaka sitt missnöje mot partiledaren Anna Kinberg Batra.

Så här uttryckte Danderyds kommunalråd sin oro inför den kommande valrörelse till Mitt i.

– Vi går mot att göra ett väldigt dåligt valresultat. Antingen förlorar vi valet och byter partiledare efter det eller så byter vi nu och försöker få tillbaka förtroendet bland väljarna inför valet, säger Olle Reichenberg (M).

Bra politik men dålig ledare

Parisa Liljestrand (M) anser att partiledningen brister i att kommunicera ut partiets politik.

– Vi får höra av väljarna at de inte förstår den politik vi står för. Jag tycker vi har en bra politik som partiledningen tyvärr inte lyckas förmedla till väljarna.

Flera Moderater önskar att Anna Kinberg Batra avgår som partiledare. Är det något du har tagit ställning till? 

– Ja, jag trycker att vi just nu behöver en ny partiledare. När vi inte anses vara tydliga är det är partiledaren som bär det yttersta ansvaret.

Läs mer om stödet för Anna Kinberg Batra i andra Stockholmskommuner