MP-bråket: ”Tycker Fredrik Olsson ska avgå”

Fredrik Olsson Miljöpartiet
Fredrik Olsson.
Fredrik Olsson Miljöpartiet.
Fredrik Olsson.
Miljöpartiets Elisabeth Nobuoka Nordin tycker att polisanmälda kommunalrådet Fredrik Olsson (MP) ska avgå efter att ha förfalskat fyra partimedlemmars underskrifter efter årsmötet.
– Han sätter partiet i en svår sits. Oppositionen kommer att kunna smula sönder allt han kommer med, säger fullmäktigeledamoten Elisabeth Nobuoka Nordin.

Efter DN:s avslöjande om att Botkyrkas kommunalråd Fredrik Olsson (MP) förfalskat fyra partimedlemmars namnteckningar i ett protokoll från partiets årsmöte så bemötte Fredrik Olsson anklagelserna så här:

”Jag har bett dem det berör om ursäkt för pappret och jag ångrar att jag skrev det. Det skrevs i frustation över att samma medlem som polisanmält mig och nu kontaktat DN inte ville godkänna medlemmarnas beslut”.

Fredrik Olsson Miljöpartiet

Fredrik Olsson. Foto: Botkyrka kommun.

Enligt Elisabeth Nobuoka Nordin som polisanmält Fredrik Olsson är detta fel på flera sätt.

Elisabeth Nobuoka Nordin.

– Jag hade inte kontaktat DN, utan det var de som ringde upp mig och ville ställa frågor. Det ställde jag upp på, säger Nobuoka Nordin.

Inte heller hans förklaring om att han gjort det i frustration menar hon att är sann.

– Vi upptäckte felen i protokollsutdraget och de förfalskade namnteckningarna i våras. När vi då konfrontrerade honom med detta skyllde han på hög arbetsbelastning, säger Elisabeth Nobuoka Nordin.

Men det är framförallt hans uttalande om att hon motsatt sig övriga partimedlemmars beslut som får henne att reagera. Hon menar att det får henne att framstå som odemokratisk. Enligt Nobuoka Nordin ville hon inte skriva på eftersom Fredrik Olsson ändrat i ärendeordningen i utdraget, och enligt henne lade Olsson dessutom till ett beslut om firmatecknare för partiet. Men detta togs det aldrig beslut om på årsmötet enligt Nobuoka Nordin.

Lokaltidningen Mitt i frågade under gårdagen Fredrik Olsson om han borde avgå. Han svar blev då:

”Nej, det är inte aktuellt, jag känner ett massivt stöd från medlemmarna”.

Men Nobuoka Nordin menar att det blir svårt för Olsson att stanna kvar nu.

Tycker du att han ska avgå?

– Ja, jag tycker att det är djupt odemokratiskt att göra på det här sättet och dessutom förfalska andras namnteckningar. Att bryta mot lagen är inget som stämmer över med varken vårt partis värderingar eller andra partiers. Han sätter partiet i en svår sits. Oppositionen kommer att kunna smula sönder allt han kommer med.

Fredrik Olsson avböjer att kommentera Elisabeth Nobuoka Nordins uppgifter vidare.

MP-bråket: Ordförande ger Olsson stöd