Han vill bli Moderaternas nästa ledare

Ulf Kristersson
Ulf Kristersson vill bli Moderaternas näste ledare.
"Jag har meddelat valberedningen att jag står till förfogande för uppgiften som Moderaternas partiordförande, om valberedningen kommer fram till att det finns ett brett stöd för detta", skriver han på Facebook

Enligt ett inlägg på Ulf Kristerssons Facebooksida meddelar den tidigare Stockholmsförankrade moderate politikern att han nu står till förfogande i valberedningens jakt på en ny partiledare. Den 1 oktober ska Moderaterna välja sin nya ledare efter att Anna Kinberg Batra aviserat sin avgång i slutet av förra veckan.

Ulf Kristersson var tidigare socialborgarråd mellan åren 2006 och 2010 i Stockholm. Innan dess var han mellan 1991 och 2000 riksdagsledamot för Stockholms stad.

Sedan Carl Bildt tackade nej till att kandidera till ordförandeposten har Ulf Kristersson ansetts vara en stor favorit. Flera länsförbund har offentligt gått ut och stöttat Ulf Kristerssons val.

Han stöttas också av partikollegan och riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson som också nämnts som möjlig efterträdare till Anna Kinberg Batra.