Reichenberg: ”Inget förtroende för Batra”

Olle Reichenberg, kommunstyrelsens ordförande i Danderyd.
Olle Reichenberg, kommunstyrelsens ordförande i Danderyd.
Anna Kinberg Batra, partiledare moderaterna.
Anna Kinberg Batra, partiledare moderaterna.
Flera kommunalråd kräver moderatledaren Anna Kinberg Batras avgång. Senast i raden som vill se en ny partiledare är Danderyds Olle Reichenberg (M).
– Vi går mot ett riktigt dåligt val och något måste göras, säger Olle Reichenberg.

Missnöjet mot moderatledaren Anna Kinberg Batra växer och efter att Solnas kommunalråd Pehr Granfalk riktade kritik mot henne instämmer nu även Olle Reichenberg (M), kommunstyrelsens ordförare i Danderyd.

– Vi går mot att göra ett väldigt dåligt valresultat. Antingen förlorar vi valet och byter partiledare efter det eller så byter vi nu och försöker få tillbaka förtroendet bland väljarna inför valet, säger Olle Reichenberg till Mitt i.

Efter den senaste opinionsmätningen lutar det åt att moderaterna förlorar Stockholmsområdet vilket Reichenberg ser som ett måste att vinna. Han vill se tydlighet och en bättre kommunikation hos partiledaren vilket idag saknas enligt honom.

”Det ser väldigt dystert ut”

– Jag tycker det har brustit i både tydligheten och kommunikationen. Vår partiledning har länge signalerat att de tar till sig av kritiken men jag uppfattar inte någon förändring. Det ser idag väldigt dystert ut, säger Olle Reichenberg.

För Reichenberg är det viktigt att en partiledare har stort och starkt förtroende både inom partiet och bland väljarna. Han ser flera tänkbara kandidater inom partiet som passar in på den beskrivningen. Anna Kinberg Batra är i dagsläget inte en av dem.