ANNONS

L-politiker besökte Enbacksskolan: ”Höga förväntningar fungerar”

Lotta Edholm , Nyamko Sabuni, Jan Jönsson i Vällingby centrum
Skolborgarråd Lotta Edholm, L:s partiledare Nyamko Sabuni och socialborgarråd Jan Jönsson.
Höga förväntningar på eleverna, långsiktighet och kvalificerade lärare – så har Enbacksskolan i Tensta nått framgång. I veckan var flera av Liberalernas toppnamn på besök i skolan för att få veta mer.
ANNONS

Enbacksskolan har under flera år utmärkt sig för sina goda resultat i ett utsatt och socioekonomiskt svagt område. Det var därför skolan i måndags fick besök av en smärre delegation från Liberalerna: bland annat partiledaren Nyamko Sabuni och skolborgarrådet Lotta Edholm.

Och det hade fina ord att säga om skolan efteråt.

– Det är en av de skolor som överpresterar rejält i förhållande till de förväntningar man kan ha med tanke på föräldrarnas bakgrund och ande faktorer. Den har trots sämre förutsättningar resultat som ligger i paritet med vilken annan skola i Stockholm som helst, säger Lotta Edholm.

Enbacksskolan fick beröm av L-politikerna.

Det är ingen tillfällighet, menar hon, utan resultatet av ett långsiktigt arbete.

– Skolan har väl fungerande lärare, bland annat många förstalärare, som stannar länge och jobbar efter samma målsättningar. Och så har de höga förväntningar – och det fungerar!

L-politikernas dag på fältet fortsatte med besök på Framtid Stockholm och Stödcentrum Nord i Vällingby, där man arbetar med unga förövare och unga brottsoffer – ett område som är intimt förknippad med skolgången, enligt Nyamko Sabuni.

– Hur barnen klarar sig i skolan är avgörande för vilken livsstil de väljer. När skolan inte klarar av att ge alla barn den kunskap de behöver, till exempel för att gå vidare till gymnasiet, så är risken stor att just de barnen hamnar i kriminalitet.

ANNONS