ANNONS

S-politiker åtalades för skadegörelse på SD:s affischer – frias

SD fick valaffischer nedrivan innna valet hösten 2018. i Sundbyberg. Privatbild+ Mostphotos
Kvinnan nekar till brott och menar att hon ordnade med de egna affischerna för Socialdemokraterna som satt på samma stolpar som SD:s.
En Socialdemokratisk politiker åtalades för skadegörelse, då hon misstänktes att ha rivit ner ett antal av Sverigedemokraternas affischer i Sundbyberg innan valet i höstas.
Kvinnan har nu friats av tingsrätten.
ANNONS

Den 22 augusti såg både en privatperson och SD:s gruppledare i Sundbyberg, Gary Aelius, hur två kvinnor stod på stegar längs Rissneleden och drog i SD:s valaffischer.

Ingen av dem ska själva ha sett att kvinnorna tog ner affischerna, men ett antal av Sverigedemokraternas affischer låg på marken intill dem.

Den ena av kvinnorna, som innan valet satt som ledamot för Socialdemokraterna i kommunfullmäktige i en annan kommun i länet, åtalades för skadegörelse.

SD fick valaffischer vandaliserade

Kvinnan nekar till brott och menar att hon i stället ordnade med de egna affischerna för Socialdemokraterna på samma stolpar.

I polisförhör berättade hon att den andra kvinnan, en politiker från Storbritannien, plockat ner flera av SD-affischerna – en uppgift som hon senare förnekade i tingsrätten.

S-politiker ska ha rivit ner SD:s valaffischer

ANNONS

Kvinnan frias nu från brott av Solna tingsrätt. Även Sverigedemokaternas skadeståndsyrkande på 600 kronor avslås.

Tingsrätten menar att det inte går att bevisa att affischerna förstörts eller skadats och att kvinnan därför ska frias från misstanke om skadegörelse.

Efter valet har kvinnan inte längre några politiska uppdrag för Socialdemokraterna i sin hemkommun.

EU-affischer nedrivna – MP har redan gjort fem polisanmälningar