ANNONS

Politiker misshandlad på grund av ”dålig plogning”

Thomas Ardenfors (M) Sollentuna
Natur- och tekniknämndens ordförande Thomas Ardenfors (M) attackerades vid kommunhuset.
Sollentunapolitikern Thomas Ardenfors (M) blev i måndags förmiddag misshandlad utanför kommunhuset på Turebergs torg. Mannen som gav sig på honom var rasande över att busstorget var dåligt plogat.
ANNONS

– Jag har aldrig sett en människa så rasande. Jag försökte få honom att lugna ner sig, men då riktade han plötsligt ett knytnävsslag rakt i magen på mig, säger Thomas Ardenfors, ordförande i natur- och tekniknämnden, till Stockholmdirekt.

Mannen sprang iväg och Thomas Ardenfors försökte springa efter, liksom väktarna som larmats, men de lyckades inte få tag i honom.

”Fortfarande väldigt ont”

En polisanmälan gällande misshandel upprättades senare under måndagen.

– När jag satte mig ner för att samla tankarna lite innan vi skulle gå till polisen så kände jag hur ont jag faktiskt hade, både i bröstet men också ryggen som jag vred till när jag parerade slaget. Det gör fortfarande väldigt ont, säger Thomas Ardenfors.

”I går passerades en gräns”

Han har arbetat politiskt i Sollentuna i 13 år och är van att ibland möta upprörda Sollentunabor, men händelsen på måndagen gör att han oroar sig för det allt hårdare samhällsklimatet.

– I går passerades en gräns när en person blir misshandlad på grund av sitt politiska arbete. Det har aldrig hänt i Sollentuna förut så vitt jag vet, säger Thomas Ardenfors till Stockholmdirekt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.