Politiker, näringsliv och musiker sörjer rockfestivalen

2013 fick rockfestivalen motta Upplands Väsby Promotions markandsföringspris.
2013 fick rockfestivalen motta Upplands Väsby Promotions markandsföringspris.
Politiken, näringslivet och den lokala musikscenen är överens - rockfestivalen stärkte Väsby.

Redan efter den första festivalen 2013 fick arrangörerna bakom festivalen ta emot Upplands Väsby Promotions marknadsföringspris. Katarina Barter, som är näringslivsföreningens verksamhetschef, beklagar konkursen.

– Festivalen har varit viktig och skapat en stolthet i Väsby. Den har också lockat besökare till Väsby från alla världsdelar.

Festivalen har lockat turister som få andra evenemang i kommunen.

– Hotellen här i Väsby har ju varit fulla under festivalen, säger Katarina Barter.

Även kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman (S) sörjer att festivalen går i graven.

– Jag kommer att sakna festivalen både i min roll som förtroendevald och som musikälskare. Jag vill passa på att rikta mitt tack till alla som engagerat sig för festivalen.

Precis som Katarina Barter lyfter han fram att festivalen bidragit till en lokal stolthet.

– Den har lyft fram det rockkluster som finns i Väsby och den lokala rockhistorien. Festivalen har stärkt Väsbys identitet som modern småstad.

Hade ni kunnat göra mer från kommunens sida för att stötta festivalen?

– Vi har upplåtit mark och gett ett visst stöd till festivalen. Samtidigt ska kommuner vara försiktiga med att ge ekonomiskt stöd till enskilda aktiebolag, säger Mathias Bohman.

Även för lokala rockmusiker är nedläggningen ett hårt slag. Andreas Carlsson i bandet Denied säger att han reagerade med ilska.

– Jag är besviken på artister som kräver hutlösa gager istället för att hjälpa festivalen. Det är den största boven till att festivalen inte överlever.

Ni spelade på festivalen 2014, hur var det?

– Det var fantastiskt kul och något jag aldrig kommer att glömma. Jag var mäkta stolt över att spela på hemmaplan, säger Andreas Carlsson.