Politiker ska samarbeta med polisen

Två män löpte amok med yxa och batong vid Alviksskolan i Bromma förra veckan. Männen misstänks nu för grov misshandel och hets mot folkgrupp.

I tisdags löpte två män, 17 och 49 år gamla, enligt polisen amok vid Alviksskolan, som har elever från förskoleklass till årskurs nio.

– De jagade flera personer med yxa och batong. Den ene mannen slog med yxan mot en persons rygg, men träffade bara ryggsäcken, säger Albin Näverberg vid polisens länskommunikationscentral.

Alviksskolans rektor, Anna Eriksson, berättar att ett par högstadieelever gick utanför skolan och hamnade i ordväxling med två män.

– Männen blev arga och jagade eleverna upp på skolgården, säger Anna Eriksson.

Båda eleverna mår bra, enligt rektorn.

De beväpnade männen ska ha ropat rasistiska kommentarer. De försvann sedan snabbt därifrån och en av dem greps strax efteråt i en fastighet i närheten. Den andre greps senare under eftermiddagen.

Förhör har hållits med de båda männen, som nu är släppta. De är misstänkta för grov misshandel och hets mot folkgrupp.

– Många elever blev vittne till händelsen och vi fortsätter att hålla förhör, säger Niklas Stefansson, polisassistent vid ungdomssektionen på Västerortspolisen.

Yxman

jagade elever på skolgård

Bromma Förra veckan undertecknades ett samverkansavtal mellan Bromma stadsdelsnämnd och Polisen.

Syftet är att stärka och utveckla det befintliga samarbetet och man hoppas kunna komma närmare medborgarna och för att klara upp brott och öka tryggheten, skriver polisen på sin hemsida.