Politiker ska se över farliga vägar

Förra veckan berättade Lokaltidningen Mitt i om Bromstensborna som kämpar för att få farthinder på Båtsman Stens väg.

– Det går för fort i korsningar och vi hör ofta bilar som tvärnitar. Ett staket i en korsning har blivit nerkört tre gånger då bilar har väjt när det har gått för fort, sa Malin Clementz till tidningen.

Tillsammans med flera grannar har hon skrivit ett medborgarförslag till stadsdelsförvaltningen. Det ska nu behandlas av tjänstemännen på förvaltningen och har ännu inte nått politikerna. Men när Mitt i ringer stadsdelsnämndens ordförande Ann-Katrin Åslund (FP) känner hon väl till situationen.

– Det är en av de vägar där de kör för fort, det är ingen nyhet, säger hon.

Att trafikkontoret har sagt nej till farthinder behöver inte betyda att loppet är kört för Malin Clementz och grannarna på Båtsman Stens väg.

– Jag tycker att det här är en av de vägar man behöver titta på. Det vi kan göra i stadsdelsnämnden är att prata med våra kolleger i trafiknämnden och försöka påverka den vägen. Då är det bra om vi det finns ett beslut från stadsdelsnämnden först, säger Ann-Katrin Åslund.

Malin Clementz berättar att hon fått mycket positiv feedback från grannarna i området efter artikeln förra veckan.

– Alla upplever att det är ett problem. Det låter jättebra att politikerna är beredda att jobba för det här, säger Malin.